vineri, 4 mai 2012

Conditiile Premiului Muntenilor



Stimati profesori, invatatori si elevi
ai Liceului Teoretic Volintiri

Acum 10 ani am inceput sa colaboram pentru un sprijin mai mult moral decat material, pentru ai ajuta pe unii elevi din Liceul Volintiri sa invete si mai bine, si mai staruitor, cu telul de a castiga « Premiul Muntenilor ».
Acest premiu este bine detaliat in cateva compartimente, si se lanseaza si pe internet.
In acest minunat sat Volintiri, din partea de sud-est a republicii, astazi o localitate de frontiera dintre Ucraina si Moldova, s-au pastrat traditii culturale, istorice si lingvistice, care au fost un exemplu si pentru alte localitati din aceasta regiune a Basarabiei. Scoala din Volintiri a fost intotdeauna un flagman al invatamantului, sportului, dansului si portului din cele mai vechi timpuri. Elevii volintirieni participau activ la olimpiade si festivitati culturale si de sport, care ne-a adus autoritate si renume, nu numai in raioanele limitrofe, dar in toata Republica Moldova. Trebuie sa mentionam ca multe cadre volintiriene in vremuri, dar si in prezent au adus o contributie deosebita la cultura, arta si economia nationala a Moldovei. O parte din  barbatii tineri ai localitatii Volintiri au facut cu onoare si demnitate serviciul militar, au terminat scoli militare si de ofiteri in cadrul Armate si Ministerului de Interne.  Avem sute de oameni onesti, care cu mult drag si credinta slujesc si isi fac datoria fata de bastina lor, fata de satul in care s-au nascut, au trait, traiesc si continua sa vietuiasca pentru proslavirea neamului si a tarii.
Elevii care pretind la acest premiu sunt obligati sa participe la olimpiade, sa fie lideri in sport si competitii, sa obtina rezultate foarte bune la invatatura la toate disciplinele de invatamant, sa prezinte un comporament exemplar si moralitate demna de urmat.
La aceste calitati se mai adauga: participantii la concurs vor avea un spirit de patriotism, iubire fata de tara si neam, vor acorda parintilor, oamenilor in varsta si nevoiasilor respect si ajutor moral si fizic.
Va urez succes:  pentru Premiul I Muntenilor – 1000 lei ; Premiul II – 800 lei ; Premiul III – 600 lei. Premiul va fi inmanat personal de sposorul concursului, dr.Anatol Munteanu, originar di satul Volintiri, absolvent al Scolii medii si Colegiului teoretic.
Concursul si conditiile Premiului Muntenilor se anexeaza.

Cu deosebit respect
Colonel in rezerva, doctor
Anatol Munteanu

Conditiile Premiului Muntenilor
I.                    Obiectivul Concursului:
  1. Organizarea concursurilor școlarepe teme istorice, sociale, literare, sport și științe exacte.
  2. Premierea elevilor meritoși care au obținut rezultatele la învățământ și performanțe la disciplinele școlare.
  3. Cointeresarea elevilor în cunoașterea istoriei Românilor și a Moldovei, a valorilor care s-au consacrat promovării limbii române, a tradițiilor străbune ale neamului românesc, inclusiv din partea stângă a Nistrului.
  4. Organizarea programelor de schimb între România și Republica Moldova la nivelul instituțiilor de învățământ.
  5. Asigurarea în limita posibilităților a liceului din Volintiri cu fonduri și mijloace didactice în regim de sponsorizare.
  6. Organizarea schimburilor de experiență între elevii fruntași din instituțiile partenere.

II.                  Scopul concursului.
În scopul realizării obiectivelor propuse, reprezentanții celor două unități vor instrumenta și demersuri practice, în vederea desfășurării programelor pe care le vor institui de comun acord, comunicând reciproc, informând părțile pe teme de interes comun.

III.                Baremul concursului, elemente de apreciere:
     Elementele de apreciere sunt următoarele:
1.  Elevii cu merite și diplome la olimpiade/nivel raional/republican.
2.  Elevii evidențiați la anumite discipline, obținând rezultate deosebite.
3.  Elevi ce s-au evidențiat și cu un comportament exemplar.
4.  Elevi care și-au demonstrat spiritul de invenție și inovație
5.  Elevi cu un adevărat spirit de patriotism, de o înaltă ținută morală, elevi care își ajută părinții, buneii, oameni în vârstă, oameni nevoiași etc.
6.  Elevi care au anumite merite sportive și s-au evidențiat la diferite concursuri raionale.

IV. Procedura de premiere a participanților:
1.  Se instituie “Premiul Muntenilor” răspunzând originii și genezei satului Volintiri, în amintirea primilor răzași a lui Ștefan cel Mare și Sfânt.
2.  Premierea elevilor se face annual, la sfârșitul anului de învățământ, la festivitatea organizată în incinta liceului.
3.  Se vor acorda trei premii successive, în raport de meritele elevilor silitori. Acestor premianți le se va acorda și Diplome de onoare.
    
    Premiul Muntenilor – 1000 de lei pentru absolvenții treptei liceale (cl. XII)

          Premiul Muntenilor – 800 de lei pentru absolvenții treptei gimnaziale (cl. IX)

          Premiul Muntenilor – 600 de lei elevilor claselor a V - VIII
     
4.  Înmânarea premiilor și a diplomelor se face de către sponsor care este și fondatorul acestui premiu în prezența invitaților, părinților, elevilor și a cadrelor didactice din liceu.
 5.  În afara celor trei premii cu bani se vor acorda și diploma de merit elevilor ce au obținut succese remarcabile în domeniu școlar dar și extracurs.

V. Decizii finale:
1.  Cheltuielile privind organizarea și desfășurarea înmânării premiilor, diplomelor vor fi suportate de către inițiatorul concursului Dr. Inginer Anatol Munteanu, originar și băștinaș al satului Volintiri, fost elev a Școlii Medii Volintiri.
2.  Protocolul și condițiile concursului vor fi prezentate elevilor și cadrelor didactice la începutul fiecărui an de învățământ – la festivitatea de deschidere a noului an școlar.
3.  La sfârșitul fiecărui an de învățămân la Consiliul pedagogic se vor analiza propunerile pentru desemnarea premianților, se va încheia un Proces Verbal al candidaților pentru Premiul Muntenilor.

Vă urez succes!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu